сряда, 15 май 2013 г.

Завръщането на ВРАБЧЕТАТА


Врабчето е символ на вярата, на задружната общност, на оцеляването и свързаната с него креативност, на приятелството и радостта от живота. Друго важно нещо, което символизира, е Божията благосклонност.

Врабчетата бяха изчезнали от някои места, незнайно къде.

Възможно е да са били временно в съседни области.

Има вероятност да са се били оттеглили в друго измерение по своя воля (или по нечия чужда). Последното, разбира се, най-вече в областта на имагинерното и на т.нар психизъм.

Вероятностите са много.

Но достигналата до нас през вековете свързаност на Врабчето с Благосклонността Божия е показателна.

Явленията, природни, често неизвестни, неясни, необясними или необяснени, но видими, имат някаква цел или цели. Книгата на Природата, на Бога, на Света е нещо необятно, с много смисли, с многопластови прояви, и освен това е нещо, може би, основно, съчетаващо в себе си иманентното условно дъно и небосвод.

Дори да се приеме, че природните явления са "булото на майа, на илюзията", все пак и това е нещо - може би в "булото" се отразяват принципи от Непроявеното, наричано в наше време Имплицитно.

Божието Благожелание е отново "тук"! Както е прието да се казва на английски - NOWHERE (никъде), т.е. NOW HERE - ТУК И СЕГА... или ЧИК-ЧИ-РИК. :)

...

15.05.2013г. Аеиа

4 коментара:

  1. врабчетата пак са тук, днес видях няколко

    но и те като нас, малки, жалки, измършавели

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Алекс! :)
      Тия, които виждам вече по много, ми изглеждат съвсем обикновени, весели врабчета. Някак нямам склонност да "очовечавам" видимото за мен Мироздание, сигурно затова така :) Както се казва в една суфистка мъдрост: Не виждаме нещата, каквито СА - виждаме ги каквито СМЕ.

      Изтриване