неделя, 9 декември 2012 г.

К.О.Н. - Consciousness Open to Noosphere


Ужасяващ студ! Сняг, виелици, красота - стига да ги гледаш от закрито място, седейки някъде край огън, с куче, легнало в краката ти и котка, предяща в скута. Изведнъж се сещам за конете. Зарязвам зимната идилия и тръгвам. Това е някаква телепатия - Кобилата ме вика. Май иска да ме води някъде...

Вървя едва-едва, но все пак напредвам през вятъра и носещия се, пробляскващ сняг. Успявам да го видя, нищо че ми влиза в очите. Пътят до конюшнята е дълъг, особено в такава зима. Започвам да вървя на автопилот - знам, рептилоидният ми мозък няма да сбърка посоката - а докато трае това сляпо вървене, хаотизмът на мислите се втурва с пълна сила навсякъде.

...Връзката човек-кон. Ако не бях убедена, че кентаврите са истински същества, щях да мисля, че са създадени от хората-ездачи. Някога, някъде, един човек яхнал кон - или конят привлякъл човека да го яхне, обещавайки му, че ще го заведе на места, където човешки крак не е стъпвал и човешко око не е поглеждало. Двамата се слели след този експеримент - и ето ти Кентавър. После се появили и други Кентаври. А още по-после решили да се разделят отново. И пак се пръкнали отделно хора и отделно - коне. Но вечната връзка останала. Сега има автомобили, в които са скрити "есенции на коне". На много коне. Опияняващо е да яздиш наведнъж 100-200-300 коня! Но Връзката, ах, Връзката, винаги е Едно-С-Едно. Съ-Знание. Знаеш с някой друг... Дали по тази причина Учителите, които имат хиляди и дори милиони Ученици, в крайна сметка губят своята Сила? Защото Връзката Винаги е Едно-С-Едно. Едното със Самото Себе Си.

...Всеки Кон е различен. Всеки е Вълшебен. Има ли я Връзката - ще можеш да навлезеш във Вълшебството. Ако я няма - за теб това е "просто кон"...

...Конят причинява променено състояние на съзнанието - също като магическите растения и гъбите на шаманите...

...И Кобилата, към която сега вървя на автопилот, е отчайващо вълшебна. Когато я яхна, ме отнася в най-различни светове. Минава през портали - порталите са... всички цъфнали цветове на Рози. Всеки един Розов Цвят е Портал. Досега сме били в безброй причудливи и напълно нови за мен светове. Ако го разкажа на някой, ще ме вземе за луда. Нормално! Розата си е Роза, не е Портал. И как може Кобила да мине през Роза? Че и с ездачката на гърба й?

...Обаче - къде в тая Зима ще срещнем цъфнала Роза? Май моята Кобила нещо се е объркала. Или просто й е писнало да стои в конюшнята и да дебелее по зимному - и иска преждевременно да полети из полята. Еееххх, каква енергия имат конете в началото на Пролетта! Принудени да стоят мирно цяла Зима, те концентрират Енергия, която напролет се взривява с бясна Сила... Но сега е Зима. И то страховита! Защо ли ме вика?

...

Пристигам при конюшните. Едва отварям вратата - виелицата ме избутва и сякаш не иска да ме пусне да вляза. Вътре конете тропат бясно с копита, пръхтят, цвилят - сякаш ме пришпорват да не се давам на Вятъра, да действам!

Успявам!

Оседлавам набързо Кобилата, изкарвам я навън. Виелицата не й прави впечатление. Вече навън, затварям пак Вратата - отново под съпровода на цвилене и тропане с копита. Залоствам я. И тръгваме.

Тръгваме! Сигурна съм - в тази Зима всички Рози са дълбоко под снега, няма никакви Цветове! Порталите са Затворени!

Кобилата, разбира се, чува мислите ми. Нали сега сме във Връзка. Нали сме Едно. Чувам я, че се хили подигравателно. Ами да! Ето го Портала! Една огромна Ледена Роза стои пред нас. Кобилата забива копита в снега. После се обръща, отдалечава се, засилва се - еееххх, тя обича да прави такива ефектни представления - така минаването през Портала е още по-впечатляващо.

И хоп! Минаваме... Преди да минем, в един ужасно кратък миг, аз виждам, че в средата на огромната Ледена Роза има една малка, истинска, цъфнала Червена Роза. Значи - Двоен Портал!

...

09.12.2012г. Аеиа

20 коментара:

  1. Цъфналата Роза е усмивката ти. А кобилата е неизчерпаемата ти енергия. Е, много си продуктивна, начи! Завиждам ти най-добронамерено!
    Аз, обаче, ще си остана край печката, ще бъркам една отвара, че ми трябва за утре...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти! :))) Е хех хех, яко тълкувание на тази реалност! :)))))
      И да метнеш малко от отварата насам, ей!
      :)))

      Изтриване
  2. Има ли кон у филма, значи е руски. Докато четях просто ме хвана носталгия по филмите на Тарковски... освен за филма му Носталгия, който е просто зле :P

    Бтв, кога ще напишеш матр'ал за голата йога и медитация и имат ли те почва у нас :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тру, ще падна от коня :))))) Мчи то ездата си е гола йога отвсЕкъде! :))) Без майтап, ако се чувстваш добре на седлото (или на каквото там си седнал), движенията, които извършваш в синхрон със съответните кобила/жребец/кон, са точно йогийски и генерират такава силна енергия в главния енергиен център под пъпа, че даоистките, йогийските, камасутристките и тантристките техники репа да ядат! :))) Понякога се чудя, дали йогата не е измислена точно за хора, които се въздържат да имат вземане-даване с коне, но искат да постигат същия ефект. :))))))

      Изтриване
  3. Иначе аз не я разбирам ептем йогата тогава, ако заради това е създадена. Там разтяга се нещо, отпуска душата, не е мъжествено, затва съм на тренировка от спагети с баница, за мускул и тонус. А пък ако туй нещо е създадено, само, за да се избегне досег с животно, което само с един къч може да те накара да прозреш истината за вселената ептем нямам желание да се занимавам с нея, освен ко не съдържа в себе си каки по без дрехи, де. :P

    бтж, тя ездата ще е гола йога, само ако яздиш гола иначе си е същото кибичене с дрехи, само дето получаваш бонуса от конска пот... което май вярно си е бонус, взимайки предвид как миришат някои хора

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :)))) уау, мммм, охх, миризма на потен жребец или кобила! :)))) в добавка с кибичене по дрехи! :))))

      Подозирах аз, че имаш предвид голи каки под "гола йога", ама ще ти споделя нещо много тайно! :))) Йогата е бая мъжествено занимание (не само мъжеНствено), и от нея либидото хвръква в надвселенски висоти - и ако я правиш в гол вид и то в компания - ще настане яко забавление. :))) Затова засега се въздържам да пиша в "тази област", че мЪ е страх донякъде. :)))))

      Изтриване
    2. Е то, ако земеш да разчиташ на йога за либидото (не те ли радва факта колко сме по темата от разказа) трябва да са бая спънати станали нещата. Аз като виден романтик с ясно изразени нежни нюанси на богата и ранима душевност все още намирам очарование, каращо ме да преразпределям кръвта в тялото си, в прилично изглеждащата комшийка, когато излиза само по пеньоар на терасата и с ролки на главата и като духне малко ветрец, разгръщайки плата, показвайки, че е гола отдолу, тъй че зася самостоятелната йога остава на заден, че и зад задния, план.

      Ся кат се замислих, случва ми се понякога, като се замисля гола йога в компания - добре, ма зависи дали компанията също се е разсъблякла или само йогиращият е гол, че тогава малко става наопаки.

      Изтриване
    3. Хахах, Тру, ти направо можеш да основеш нов йога-орден, практикуващ съвсем новаторски практики, свързани с комшийско присъствие! :))))) А за компанията - и всички да са голи и практикуващи, и само един да е - действа еднакво "опасно", поне аз така го "чувствам", по романтичному. :)))

      Всъщност, като казваш за темата, чак сега виждам в поста една стряскаща ме йога-символика - аз и коня влизаме в де що видим роза, лееелеее, ужасТ! :))) Много издайническо и по темата на коментарите, тц, тц, тц! :))) А уж се стремя да пиша напълно асексуално. :)

      А иначе - забравих да спомена, то освен на либидото, йогата въздейства много пряко на изпълнението и на продължителността на преразпределянето на кръвта и другите енергии, циркулиращи из тялото, контролира къде да има взривове и колко да траят и т.н. ездачески ми ти работи. :)))

      Изтриване
    4. Ся остава да се попита и ти ли така я практикуваш (явно) и дека е видео-материалът, запечатан на VHS-касета? На другите носители просто им липсва класа.

      А за преразпределението и експлозиите не е имало жена, кон или маргаритка, които да са се оплакали от продължителността и интензитета на обмен на материал, суровини и влага, вярно, че докато питах бях опрял пистолет в главата им, но това е една от многото ми романтични порядки. Какво да се прави - традиционалист съм :)

      Пък относно комшиите имаме си ние друга практика - кой е най-прост, но с най-силни колони, винаги печели един и същ...

      Изтриване
    5. :))))))))))))) :)))))))))))) :))))))))))))

      Еее, не мога да казвам и показвам тук таквиз работи - блогО ми ще стане много посещаван - и то далеч не от лелеещи духовно възвисяване с йога и без йога. :))))

      А тая традиционалистка практика с пистолета е също яко йогинство! Така, де, как ще има оплакващи се, като пистолетът е винаги в готовност, м?!!! :))))

      Изтриване
    6. кво бяха казали умните хора " sharing is caring" :)

      ти иначе си на път да изкараш всичките ми ненормалности йогистки практики, дали не членуваме в един клуб, ще се огледам за тебе на следващия гол лов на зайци явно

      Изтриване
    7. :)))))) гол лов на зайци :)))))

      Само да не вземеш да ме отстреляш, че не знам....;))))

      Изтриване
    8. ми не знам, ако си от нашите и ти ще ловуваш, ма пък кой знае, ако си решила да помагаш на зайковците, вече могат да се преплетат въжетата и да стане малко калпаво за описание по-късно, в крайна сметка зависи с каква дължина ще си пуснеш ушите в уречения ден или количеството крака, на които се уповаваш, докато скиташ из гората - не е ли странно, когато достигнеш този етап на йогистична душевна еволюция, в който просто не можеш да различиш човек от заек, освен ако не са дълги ушите и не е на четири лапи, но пък наградите от подобно умопомрачение са толкова сладки... тъй че не съжалявам.

      Иначе и конете са красиви (още сме по темата)

      Изтриване
    9. :)))))))) Ааа, и аз определено съм ловДЖИКЯ, въпреки йогата, няма да се объркам! Имам як ловен хъс и усет! :))) Ха, като стана дума за зайковци, не знам защо "Плейбой" са избрали заек за лого, а и на момичетата им викат "зайчета", ама стане ли дума за истински секс - ниииикой не се сеща за зайци - те са по "бързата работа и плодовитостта" - и дотам! А виж, конете са друго нещо! Като гледаш как се сношават зайци - никак няма да се впечатлиш, може и да не ги забележиш даже, ама гледаш ли коне - страховити са, няма как да не ги забележиш и да не ти подействат!

      Изтриване
    10. То че е епично е епично, ама са някак и те бързи милите, а и като стане дума за секс не съм сигурен, че много хора се сещат и за коне, де. Както казахме голата дама, обяздила кон/кобила притежава известно очарование, особено след като слезе от седлото, макар да не ми се мисли кое точно колко ще е протрито :)

      -тру

      Изтриване
    11. Еее, Тру, пак ще падна за пореден път! :))))))))

      Май верно не всички се сещат за коне, ама нищо! :) А за протриването - то основно краката и отчасти задникът са в досег със седлото/коня, та "онова точно" надали ще се изтърка, най-много да се посмаже (не като премазване, а като смазка) повече или по-малко. :РРР :)))

      Изтриване
    12. То зависи от пола на ездача, смазката долу в крайна сметка. Така или иначе женското си е малко пихтиесто и без това. Ама протърканите крака и задник са малко не йогистки ми се чини, не че ще върнем дамата, де, след като се е кълчила на седлото по родител вид... което тука в института ни накара да се замислим, че май ще е по-добре, ако е гола да го язди без седло, вярно че може да се извърне, ама поне ще усеща хубава кожа и мускул между краката си, пък и май задникът й ще й е благодарен, ама остава все пак някой да се осмели да приближи кон, та засега се уповаваме на твоя опит да ни кажеш в грешка ли сме или не.

      Ние и друго питане имаме, де, онзи ден като казахме, че в статията ти има доста секс за коне ли се сети или те доприпкаха по-късно?

      -тру

      Изтриване
    13. :)))))
      Определено не се сетих въобще за коне при "библейските задявки" :)))) Конете са ни някаква генетична памет сигурно, нещо, което знаем много преди да сме чели библията - та, от тая гледна точка, не са доприпкали по-късно, а просто - не синхронно в случая. ;)

      За язденето в съвсем гол вид, както казах, нямам пряк опит и не мога да преценя как ще е по-комфортно, а и все пак зависи от хода на коня. Но друго си мисля - защо изобщо дамата трябва да е гола? Нали така или иначе по всяко време може да си махне дрехите, от къф зор да се кълчи така? В крайна сметка - убедена съм, че всички осъзнават, че навсякъде по обществени места е пълно с голи мъже и жени - просто имат дрехи, но това не значи, че не са голи отдолу :)))))РРРРР

      Изтриване
    14. Не знам що да е гола, започна като бъзик, но после като се замислихме (тука тълпата) решихме, че е единственият начин да направи ездата и йогата привлекателни за нас. Не че язденето не е готино по принцип, да гледам как конни армии препускат у филм е несравним кеф, просто така, чисто натурално и ежедневно обаче езда без гола мадама го чувстваме като загуба. Иначе го удряш много по Пратчетски, всички сме голи под дрехите. Само дето някои се притесняват от това :)

      -тру

      Изтриване
    15. Ееейй, Пратчет още не съм го чела, не знам дали ще успея изобщо. :))) Ти пък! Защо да се притесняват? Нали са облечени все пак? ;)))

      Ааа, схванАх най-накрая защо така се промъква голият нюанс! :)))) А, и да добавя,страх ви било от коне, то си е за страх, де - ама и тях със сигурност ги е страх от вас, като не ви познават. :))) Глей кво нещо - не ни е страх от коли, които съдържат сума ти коне, а от един-единствен страхлив кон ни е страх. ;)

      Изтриване