сряда, 5 декември 2012 г.

Приключението "Живот"


Животът е нещо особено. Понякога прекрасен, често ужасен, впечатляващ, ужасяващ, дълъг, кратък, тайнствен, загадъчен, достъпен, недостъпен, настъпен, застъпен, безкраен, краен, весел, тъжен, лек, тежък и "всичко останало. Все още никой не е доказал с точност какво всъщност представлява Животът. Едно е почти сигурно - той е скъп за всеки, който го "е постигнал".

Често сравняват пъпната връв с Дървото на Живота. Понякога - с Дървото на Познанието. Прилича и на двете. Прилича и на Змията. Прилича и на Двете Змии на Хермес (понеже е от два канала), увити спирално една около друга. Прилича донякъде и на ДНК спиралата. Прилича на още куп неща...

По какви ли пътища Духът избира в коя генетична комбинация да се засели и коя да осъществи в Живот? Защото, знаем за огромния материал - все генетичен - който се произвежда всяка секунда, но не се осъществява в Живот. От тази гледна точка - Животът наистина е нещо рядко и скъпо. Безценно.

По-долу има картинка на напречен разрез на пъпна връв. Прилича на лице на човече. Може би, защото само бозайниците имат такава - другите същества на планетата не са имали "шанса" да се докоснат до Дърветата. Понякога човечето е захилено, друг път - намръщено, трети - нацупило подигравателно уста. И т.н. Зависи от вената.

При раждането, т.е. влизането в Живота, Дървото се отсича. Остава един белег, наречен "пъп", който множество Учения свързват с основния Център на Енергия, от която живият организъм продължава да черпи сили и мощ. Така де, от отсечените дървета остават пънове, от които често прорастват нови филизи. Но зависи къде са Корените и какво е състоянието им. А може би зависи и от Короната. Нищо, че е отсечена.

В биологичен аспект - като че ли наистина бозайниците се енергетизират от пъпа. Растения, гъби, насекоми, риби, влечуги, птици, приони, едноклетъчни - нямат пъп. Възможно е те "да се енергизират" пряко от Божествената Енергия и да не им трябва някаква конкретна "батерия", каквато се явява бозайническата "пъпна зона".

Уж щях да пиша за Живота, а се отплеснах в пъпа!

Нищо, няма да продължавам нито за едното, нито за другото. Само ще спомена, че според някои постановки, единствено човекът от всички бозайници се нуждаел от специално зареждане на "батерията". Така да е! Един от начините за зареждане, в чисто практически план, е като се прибира навътре и издава напред пъпа. Може би така наистина, на принципа на ембриона, черпим Енергия от Вселената?

И това не е само въпрос на вяра. Всъщност, как ли сме повярвали, че за да се снабдим с енергия, трябва да погълнем и храносмлем определено количество храни? Никак - приели сме го за нещо нормално. Е, нормално е и това с пъпа - ама не е повсеместно разпространено и затова не всеки го прави. Дано някога стане и се приеме за абсолютно необходимо!

Отсеченото Дърво на Живота е живо!

...

Картинката е взета от Нета

...

05.12.2012г. Аеиа

2 коментара:

  1. Котешки въпрос:
    А тези с бирените коремчета сигурно са по-енергийно снабдени, защото пъпчето им е на върха на щръкналото им коремче.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мяяяуу, не знам, според някои традиции, например айкидо, хората с по-големи кореми, всъщност са със силна "хара" - това е този енергиен център, ако не си чувала, който, ако е регулиран добре, ще бъдеш непоклатим, колкото и да те бутат например. Спомни си и за статуетките на Смеещия се Буда - той също е с огромно шкембе. Бременните - също. И май от изброените само бременните не могат да си мърдат напред-назад пъпа - така че, няма страшно! :)

      Изтриване