вторник, 11 декември 2012 г.

Масаж с вулканични камъни


От няколко години из СПА-центровете е много нашумял масажът с вулканични камъни. В това няма нищо лошо и необичайно - както се казваше в небезизвестния български филм - "шамар да е - аванта да е!", та така и с масажите - масаж да е, пък и с камъни да е!

Разбира се, всичките физиотерапевтични процедури са много полезни и практични, и не отричам плюсовете на нито една, но ми стана малко смешно с този масаж. Защото по принцип не свързвам водата с вулканите. Нали СПА е Sanus per Aquam - здрав чрез вода. Е, водата, която се използва в минералните центрове наистина е затоплена от вулкани, но аз, с моите ограничени виждания за света, чуя ли думата "вулкан", единствената вода, която свързвам с него, е тази от непоносимо горещите гейзери. Но да не издребнявам, мислейки, че може би по-правилно би било СПА да се казва СПИ - Sanus per Ignem - здрав чрез огън. А сега де? В СПА-центровете огънят ли е по-важен, или водата? Я да те кльопнат неподготвен в студена вода, не минала през вулкан, да видим как ще се почувстваш!

Та, като споменах огън, се сетих пак за вулканичните камъни, за които, уж всъщност, иде реч в настоящия пост и за които ми стана смешното, ама се отклоних към огъня като нощна пеперуда към лампа. Камъните са представител на елемента "земя", ама това няма да го споменавам, че съвсем ще заСПИ. Представих си, че изобщо нямам представа какво представлява този вид масаж. И от тази въображаема позиция, си казвам: абе, как така ще ме масажират с камъни? Големи, вулканични, нажежени или изстинали - все са си камъни, бе! Най-често камъните се използват за мелене на брашно и други подобни - изключително полезни, но груби дейности! Аз да не съм Хефест или някой митичен Великан, та да мога да си позволя такъв масаж? Че и да си плащам за него, при това - с кеф! То и да ми плащат, пак няма да съм на сметка!

Ееехх, какво хубаво нещо е съвременността и все по-голямото възвисяване на съзнанието! Ако в древни времена само някой Бог или Полубог е можел и дори му е било от първа необходимост да се масажира с вулканични камъни, то в наше време обикновеният човек, далеч непритежаващ материалните телесни характеристики на бог или полубог, може да си се масажира с вулканични камъни, без да му падне дори слой епидермис! Напредък.... Голям!

Наистина, без майтап....

...

11.12.2012г. Аеиа

8 коментара:

  1. Бе я зарежи камъните, друго си е да те масажира направо някой Бог или Полубог хехехехе.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ох, Кайти! Честно, въобще не се сетих за тая опция, а е крайно яка, мммммм:)))))) Аз май тотално съм изперкала тия дни - покрай коне, камъни и библии не забелязвам най-същественото. :)))))

      Изтриване
  2. Най-после масаж като за могъщ интелектуалец с голем бицепс като... един пич, дето познавам. Бтв, искам само да вметна, че боговете и другата сган нямат представа от човешка сетивност и най-вероятно да ви изпочупят още щом са ви пипнали... само да си знаете. Тъй че, ако не искате да се озовете със задник на плешките - едно на ум за камъните няма да е излишно.

    Иначе клипчето в тубата на такъв масаж изглежда джиджаво.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тру, те това е приказка и интелектуален пич на място!!! :))))) Е как да не го уважаваш, като няма страх от тия камъни! :)))

      За боговете, мхм, още ще мисля, май това са инсинуации! :)))

      Изтриване
  3. В това отношение съм си консервативен, Соня: пред камъните, предпочитам масажистките ;):):)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :))))) Нали?! :))) Значи и ти си към "старата вяра" - Богините пред камъните! :)))

      Изтриване
  4. Ей, коте, пак си право. Що са камъни, предпочитам да са камъчета по плажната ивица!
    А ако ти се мерне някой бог, нали знаеш, те са човекоподобни, ползвай !
    :))))))))))))))))))))))))))))))

    ОтговорИзтриване