понеделник, 10 декември 2012 г.

Скорострелна подготовка за края на света :)


В последно време сме заливани от безбройни цунамита от статии и предавания, тръбящи за откровения (гр. - апокалипсиси), квантови преходи, край на света, край на цивилизацията, маи, "юни", промени в магнитните полета на планетата ни, забързване на времето, ускоряване на земните вибрации, призиви за общи медитации, ченълинги, ангели, контактьорства и пр. и пр. - сигурно и най-големият световен скептик и рационалист е чел в суматохата поне 1-2 от тия неща.

Нямам някакво определено отношение към всичко това. Лично - може да изглежда глупаво и суеверно, но за себе си определено усещам много осезаемо усилване на интуицията, подчертано подсилена телепатична връзка с близки и не дотам близки хора и, разбира се, много Юнгиански синхронности, но последните ми се случват много често, още откакто се помня, така че не се броят.

Направиха ми впечатление многото известни контактьори, които влияят наистина на много хора. През 19 век този вид хора са наричани медиуми, спиритисти и т.н.. В началото на 20 век, навлезлите по-надълбоко в "окултните работи" далеч не са си позволявали да правят току-така общо достояние нещата, които са им диктували тези "сили", но това няма отношение към края на Света, така че спирам по темата за миналото. Само един лек паралел - в миналото все пак медиумите са имали съзнанието, че освен с ангели и архангели, влизат във връзка и с различни "демони" и не дотам благонамерени същности. В наше време нито един от нашумелите "контактьори" не е във връзка с "демон" - всичко е от Архангел нагоре. Не че казвам нещо, просто споменавам. Може пък наистина да е така. Ангелите и Архангелите са унищожили с Ангелска Ядрена война всички "демони" - и Вселената е станала едно изключително добро място, пълно само с добри души , същества и богове. И само ние, земните жители, още кютаме в злото и чакаме квантовия преход, записвайки отвреме-навреме "нЕкое Ангелско съображение" и пускайки го в обръщение по масово достъпните (вече), земни, т.е. зли (? ;) медии.

Много ми хареса една статия, която срещнах вчера - Ето я (клик).

Ако е вярна, а по неведоми пътища съм много склонна да й повярвам, то би било прекрасно хората да напреднат в духовното си развитие. Всъщност, нищо ново не казва този румънски учен (ако съществува изобщо). Земята щяла да ускори вибрацииите си. Хубаво - те наистина са ускорени и продължават да се забързват. Въпросът е, как повече хора да се синхронизират с това явление.

С масови, хаотични медитации, това не може да стане. Може и да греша, разбира се. Но на мен тия масови медитации (прости ми Боже, и вие, Хора, ако хвърлям нечестни обвинения, породени от незнание и предразсъдъци!) ми приличат на нагло използване на енергията на "добрите души" от разни, най-често неизвестни, сили. Никой не дава никакви точни насоки как обикновения човек да се "синхронизира" със Земята и Нейния "пулс". Как, аджеба, да направи този квантов преход? На сляпо нищо не става - дори не можеш да отидеш адекватно до тоалетната, без да имаш неприятни последици - какво остава за такива сериозни неща като "квантови преходи". Ако на човек не му сработи интуицията, така че да получи моментално и истинно знание "какво и как да направи, и като как да се подготви", а иска да "влезе в синхрон" и се интересува от езотерика - то почти е сигурно, че личната му енергия ще бъде използвана от "разни елементи" за техни си цели...

Моето виждане, за което не претендирам за меродавност, е, че ако става въпрос за планетарни (пък и вселенски) вибрации, то първо и основно физическото тяло на човека е крайно наложително да се синхронизира с тия вибрации. Чрез тялото, то е ясно, и Душата, и Духът ще "завибрират" на нужните честоти. Гръбнакът, нашата "антена към Вселената" е "уредът", от който зависят почти всички наши енергийни дейности.

Затова мисля, че една проста йога-практика, за изпълнението на която не е нужно да се занимаваш по принцип с йога, би била много полезна. Практикува се всеки ден по 2-3 минути. Човек не трябва да се плаши, ако получи някакви по-особени физически усещания по време на изпълнението - а просто да продължава.

Ето я и нея: сяда се на земята с кръстосани крака - седежът трябва да е максимално удобен, така че - кой колкото може да ги кръстосва. Изправен гръбнак. Ръцете, свити в юмруци. Средната фаланга на пръстите се поставя със силен натиск в сгъвката, образувана между бедрото и таза - така, че кокалчетата да са в сгъвката и да я натискат. Все едно си с ръце на кръста, но малко по-надолу - това е с цел тялото да има опора. После започваш да си клатиш леко и бързо наляво и надясно долната част на гръбнака, става нещо като леко подрусване. Изключително лесна техника, но йогите казват, че синхронизирала полето на човека с това на Земята.

Вярвам им. :)

...

P.S. Описаната техника, освен споменатото, има свойството да подмладява и обновява осезаемо организма - така че, дори да се случи някакъв "Армагедон", можем да бъдем спокойни, че поне сме млади, красиви и в супер кондиция! :)))

...

10.12.2012г. Аеиа

2 коментара:

  1. Лудницата е пълна, Соня. Най-интересното е, че никой не казва какво точно ще представлява "краят на света" - дали Земята ще се разцепи, дали някак ще се промени енергийно, дали цялата Вселена ще претърпи промяна, и дали изобщо ще претърпи промяна или ще изчезне, или пък ще изчезне само Земята, но за сметка на това се говори (пише) юнашки. Също съм склонен да приема подобно обяснение като това на румънския учен, ако го има, както казваш (такава кратичка статия, то не е и статия, а само някаква анотация към снимка на някакъв човек). Преди време бях качил във фейса една интересна лекция в три части, но сега не мога да я намеря по стената си и явно ще трябва да я търся в тубата, когато имам време. Лекцията беше от 2008 г. и в нея се застъпваше същата теория, че това, което предстои е само вибрационна промяна, която ще предизвика дискомфорт у много от хората, които не са успяли да се адаптират, докато за сметка на това, от началото на 90-те години, масово се раждат предимно т.нар. индигови деца. Та там се казваше, че ако при "обикновения" човек хипофизата работи на 7 херца, то при тези индигови деца, тя работи на 40 херца. Не че мислят по-бързо или обработват информацията по-бързо, но просто - на друга честота и това е своеобразна подготовка на новите поколения за съществуване в нова среда. Но глупостите за някакъв катаклизмичен свършек ми се струват просто поредните щуротии, които се възползват от страховете на хората, като - интересно - експлоатират предимно библейски апокалиптични представи и разни филмови модели: погроми, армагедони, гигантски метеорити, разни планети, нашественици и т.н. И никой не се замисля, че големите промени винаги са незабелязани и неусетни, бавни и незабележими...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Фил, почти нямам какво да добавя - и аз съм със същото мнение и нагласа. Ancu Dinca го потърсих в нета - има много клипове и статии, доколкото разбрах, е наистина изявен нестандартен техен учен, пишат го "физик - откривател". За големите промени - пак добре казано! Понякога обаче ми се струва, че стават бързо, нещо като своеобразен квантов скок - и това действително може да се дължи на някакви промени в средата от глобално, космическо естество. Във всичките писания, които съм срещала, ми направи впечатление нещо много смешно за мен - почти навсякъде се говори само за човека и за влиянието на космическо-планетните промени върху него. А човекът далеч не е сам на планетата и всъщност, ако остане единствен той жив - няма да оцелее и час - знаем, че всички други същества на Земята живеят много "по-синхронно" със същата тази планета, имат много по-развити "чувства" от средния човек и т.н. Възможно ли е тия вибрации да засягат само хората, а растения, животни, бактерии и т.н. да не ги усещат и да не се променят с тях? На мен ми се струва невъзможно. :)

      Изтриване