понеделник, 7 май 2012 г.

Планетата на пристрастените към кислорода




Запис от един междувселенен разговор:

- Ало, Ламя ли е? Тук Земя. Няма да си казвам името, че току виж ме запишат някъде - колкото и да са назад, имат различни видове устройства за прихващане на чужда комуникация. А и езика ми могат да преведат... Ало, Ламя?

- Дааа, Ламя е, стига се отплесва и карай по същество, де!

- Добреее, еййй ама си...! Попаднах на едно особено място. Всички на него са ужасно пристрастени към кислорода! Представяш ли си!? Е, има тук-там някоя бактерия, която не го ползва, а и вирусите не си падат по него, но всичко друго е под ножа! И не го осъзнават дори! Има едни същества - наричат себе си "хора" - те въобще не осъзнават, че са страшно пристрастени към това вещество - до степен да не могат да живеят повече от три минути без него!

- Глупости говориш! Абе ти майтап ли си правиш!? Ха, ха, смешно - на толкова трилиарди светлинни години си отишъл и ми звъниш, за да изкажеш тия пиянски бръщолевения?!

- Истина е! Тук никой не може да живее без кислород! Хората са забранили толкова вещества и растения като "опасни и пристрастяващи" - например обикновения коноп!!! А самите те не се разглеждат като безвъзвратно пристастени към кислорода!

- Странно! Какво ще правят, ако някой реши да забрани кислорода?! На черно ли ще го купуват?

- Няма да им стигне времето да го купят - нали ти казвам, че не издържат повече от три-четири минути без него...

- Дааа, поредната планета, на която се демонстрира обичайната клопка на "ума" - ако всички са пристрастени към нещо - то това е прието за нормално и в реда на нещата.

- Да, бе! Дори са създали цели научни системи, доказващи, че самият живот не може да съществува без кислород! Голям смях, нали?!

- Абе ти добре се смееш, ама какво мислиш да предприемеш по случая?!

- Нищо не мога да предприема - жителите на планетата ще си останат така пристрастени, докато се осъзнаят като такива... Е, има много учения, които използват самия процес на дишане, с цел да добият някакви "Просветления", ама и те не могат да стигнат до простичката идейка, че са чисто и просто пристрастени към кислорода. И че това им е основният проблем, който движи всичкия останал боклук - икономики, технологии и т.н. Говорят за свобода, а са толкова безвъзвратно пристрастени, ужас!

- Така и така си там, хайде основи някаква организация за Освобождение, а?! Може и да има ефект, току виж - повярвали ти и отказали се от дишането...

- Ааа, не се наемам - тук имат проблем и с вярването. Вярата за тях е да приемаш за истинно нещо, което не си видял.

- Е така де! Нали и аз това казвам - те не са видели своето пристрастяване - значи - могат да повярват в него!

- Глупости! Не разбираш...

Тук връзката прекъсва - все пак - става дума за междувселенен разговор...

07.05.2012г. Соня Петрова - Аеиа


2 коментара:

  1. Хахаха пристрастени, а ? Ако всички са пристрастени,значи е нормално, гледай как ги навързала и свободата и икономиката и вярата тц,тц,тц - е това ако не е провокация не знам кое е :))
    Току виж сме отказали дишането и разни други неща :)))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ха ха, Кайти, радвам се, че го усещаш по този начин! :)))) Всякакви чудеса се случват, току виж - наистина сме се "освободили"! :)))

      Изтриване