неделя, 6 май 2012 г.

Знамението на Свети Георги - Халеевия дракон, СуперЛуната, Чернобил и Ангелите на Монс





Опашката на Халеевия дракон - мята се и сякаш носи неведоми послания. Намеренията му са неизвестни, но такива има... може би. И идва откъм съзвездието на Водолея...

Спомням си какви вълнения бяха през 1986 година, когато очаквахме минаването на Халеевата комета. Предсказания за край на света, за бедствия, за чудесии. Имах усещането, че СПИН оттогава се разпространи много по планетата. От Нета е видно, че кометата на Халей е била видима от Земята през март 1986г. и началото на април, после замалко и през втората половина на този месец.

Странно, но никой не свързва преминаването й с аварията в Чернобил... А времевата връзка е видима и без телескоп от величината на Хъбъл... За причинно-следствена връзка не говоря - настроена съм твърде квантово-промито-мозъчно, за да търся причини и следствия, а и се старая да добивам нагласи, че "такова животно нема"...

Но да не се отплесвам в неприятни сценарии!

Свети Георги явно неслучайно се справя с ДраконоЗмея точно по това време на Годината... И независимо, че от Чернобил има много и гадни последици за Земята и Жителите й, чудя се, съвсем ирационално и простовато, дали Свети Георги не е потушил по-нататъшни катаклизми тогава - все пак 6 май е близо до 26 април...Също така няма да се удивя прекалено, ако се окаже, че по някой от стиловете за летоброене, датата на Чернобил съвпада с тази на Св. Георги!

Навремето, малко след Чернобил, четяхме Откровението (Апокалипсиса) на Йоан и се чудехме, дали растението "пелин" наистина има алтернативно народно име "черно биле"... :)


"10. Затръби и третият Ангел, и от небето падна голяма звезда,
горяща като светило, и падна върху третата част на реките и върху водните извори;
11. и името на тая звезда е пелин;
и третата част от водите стана на пелин, и много човеци умряха от водите,понеже се бяха вгорчили."

Откровение на Свети Йоана, 8:10-11


Няма да цитирам следващите Ангели и тяхното тръбене - всеки може да ги види, а дори могат да се направят заключения, дали не се е случило още нещо покрай това "упражнение по свирене на определен инструмент" от страна на визираните Ангели. Може да са се случили куп неща - особено ако приемем, че има Множество Паралелни Вселени, респ. - стрели на Време-Пространството...

За капак, през тази така досадно вече предъвквана 2012 година, не стига само борбата на Георги със Змея, ами и този период съвпадна с Великата Супер Луна, и то в Пълнолуние! Дали Луната не е дошла на помощ на Свети Георги? И коя ли Светица е Тя? ;)

Слънцето пък е в съвпад с Юпитер…

Май става нещо на Небето, наистина!

И няма как да не цитирам тук Ангелите на Монс. Писателят Артър Макън, живеещ тогава в бедност, получава поръчка от един вестник да напишe военен разказ, свързан с битките през Първата Световна война... Човекът описва как при една битка на една войските се явява като помощник Свети Георги, следван от своята свита ангели-воини и как с тяхна помощ войската удържа победа. Макън твърди, че всичко това е негова измислица - той е един от доайените на магическия реализъм. Но се оказва, че веднага след публикуването на разказа, в редакцията звънят огромен брой хора, участници в битката - те били видели наистина Свети Георги и неговата Ангелска свита! Той наистина бил помогнал във войната!

Свети Георги, помогни ни и сега!

06.05.2012 г. Соня Петрова - Аеиа



4 коментара:

  1. Хубав празник Великден,
    още по хубав Гергьовден...

    За какво се борим, Маджик? Св.Георги е Аполон. Всеки да си хване по една муза и да не пожелава музата на ближния :)))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Честит ГергьовДен, Тили! :)
      Бях виждала при тебе това за Св. Георги и Аполон, и много се впечатлих, добре припомняш! И да хващаме музите, преди да са ни хванали те! :)))

      Изтриване
  2. Отплесвай се Сонче,интересни неща стават като затракаш по клавиатурата без да му мислиш накъде ще поеме мисълта.
    А за Свети Георги..знам ли дали имаме нужда от помощ.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Привет, Кайти! Благодаря ти! А от помощ винаги има нужда, дори и когато няма...;))))

      Изтриване