четвъртък, 3 май 2012 г.

Невръстен хлапак се измъкна от капана на пространство-времето





Преди повече от двехиляди земни години вселенските охранители съобщиха по Всеобхватния Неканал, че някакво същество е успяло да слезе невредимо от бързодвижещата се стрела-влак, наречена от някои земни жители "пространство-време".

При обстойното проучване, отнело само някакви си 666 (словом: шестстотин шестдесет и шест) години, се установи, че съществото е момченце, от вида, наричащ себе си Хомо сапиенс. В момента на знаменателното слизане, момченцето било на девет годинки.

На толкова си и останало. В това, разбира се, няма нищо необичайно. Лошото е, че момченцето се оказа някакъв хулиган с бързо чаткащ Ум, който всъщност му помогнал да разбере какво е станало с него и даже да злоупотреби с положението си.

Когато хлапакът се окопитил и осъзнал, че, бидейки извън "влака" , не му трябва нито въздух, нито храна, нито вода, малкият разбойник скроил замисъл да спре екстравагантното капанно возило и да покаже за пореден път на съучениците си колко е велик. Той добре осъзнавал, че съучениците му отдавна били напуснали пространство-времето в съученическата си форма, но това не го спирало - видял бил т.нар. Самсара и изчислил безвремево и безизчислително, че когато и да се изяви, съучениите му ще са отново преродени негови съученици - и ще го познаят.

За целта вербувал един от Великите магистри на Извънвселенската общност и по този начин предизвикал разкол и в това, иначе винаги мирно и хармонично общество.

За съжаление, този хулиган не може да бъде хванат и въдворен никъде и по никакъв начин, по простата причина, че се намира извън пространство-времето. Т.е. не се намира никъде. Засега можем само да наблюдаваме какви ги върши - той и сътрудниите му - и дали ще успее да спре Потока.

Като интересен частен факт можем да отбележим, че Хлапакът и Великия ни магистър са наречени на Земята със странните наименования Бог и Дявол. Някои хора и други същества обаче са им дали съвсем други прозвища.

03.05.2012г. Соня Петрова - Аеиа


4 коментара:

  1. Хе, забавно :)
    Сякаш има лека нишка от мислите ти от предишния пост - безвремево и безизчислително.
    Или ?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Привет, Кайти! Да, точно така е, това е вид продължение на предишните ни разсъждения с тебе - не исках да "намесвам" и Бог, ама стана от самосебе си! :)))

      Изтриване
  2. Аз за Него си знам, че е дете. Преди време Му писах писмо, което започваше с въпроса "не наигра ли се ми кажи?" :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дора-Марта, много нестандартно това с писмото, но и хитро! Дано Той го е харесал! :)))) А за отговора не питам...;)

      Изтриване