четвъртък, 8 август 2013 г.

Снимки на НЛО?


Често виждам в нощното небе разни летящи обекти и още по-често ме мързи да снимам и да използвам увеличителната способност на техниката, за да разбера що за обекти са това. Долните снимки ги направих снощи - най-сетне. Без статив - с него щяха да са още по-добри и ясни, но и тия стават. Обекти като долния виждам често. Летят най-вече в права линия, понякога обаче свърват изведнъж под ъгъл, или направо изчезват (без да има облаци). Ако не направят завой и не изченат - продължават да летят към хоризонта, докато се изгубят от поглед. Гледани от земята, изглеждат на големина като звезда, и светят като такава. Светлината им е постоянна, без прекъсване, присветване и т.н. Движат се малко по-бързо от стандартен самолет. Не се чува никакъв шум. Не са китайски фенери, а доколкото виждам от снимките - не са и метеорологични балони - те не биха светели така силно.

Това е увеличеното и максимално приближено "НЛО" - казвам НЛО, защото за мен това си е неидентифициран летящ обект, което не значи, че за всички е такъв. Тук съм изрязала само него. Нищо друго не съм пипала по снимките - както са снимани, така ги подавам.

...

Ето я оригиналната неизрязана снимка:

...

Тук е по-отдалече:

...

Пак отдалече:

...

Пак (отново със съвсем леко увеличение):

...

А на долната снимка излязоха и т.нар "орбове". Нашумели са в последните години. Това са кръговете, за които се твърди, че са:

а.) ефекти от отразяване на светкавица/светлина през оптиката (улавянето и изобразяването й, когато се срещне с полени, прах и други въздушни частици; ефекти от специфичното оптично фокусиране и дифракция на светлината, последвала от него, и т.н.); б.) ангели; в.) духове; г.) елфи, гноми, демони, сили и пр. митологични персонажи; д.) души на хора - напуснали този свят или пътуващи шамани, или подобни; е.) плазмоиди, т.е. разумни същества, живеещи паралелно с нас, но можещи да живеят и по повърхността на Слънцето, и разбира се - напълно незабелязвани от разумните хора; ж.) и т.н.

...

08.08.2013г. Аеиа

Няма коментари:

Публикуване на коментар